De informatie die u hebt gevonden op de pagina's met de nakomelingen van Jan Hendricks is maar een klein gedeelte van de gegevens die ik heb over mensen die de naam In 't Veld dragen. Ik heb me op deze site vooralsnog beperkt tot de nakomelingen van de tak die vanuit IJsselmonde/Barendrecht de oversteek hebben gemaakt naar Heinenoord (zie de historische kaart van de Zuidhollandse eilanden). Ik probeer de website in de nabije toekomst uit te breiden, ook al zitten er nog veel 'losse eindjes' in mijn gegevens. Daarom hoop ik dat deze digitale stamreeks reacties oplevert van andere genealogen met informatie over de familie In 't Veld. Als u fouten ontdekt, aanvullingen of vragen heeft, neem dan alstublieft contact met mij op via het emailadres hieronder. Om spam te voorkomen, kunt u dit adres niet aanklikken, maar moet u het even overtikken.

Hoe ik aan de gegevens op deze pagina's ben gekomen is een verhaal apart. De speurtocht naar mijn voorouders begon in de jaren tachtig. Het onbetwiste hoogtepunt van mijn inspanningen was het moment dat ik het testament van Teuntje Teunisdr., opgemaakt in 1735 door notaris Panneboeter uit Heinenoord, vond in een meer dan tweehonderd jaar oude legger in het Rijksarchief in Den Haag. Dankzij deze met de hand op perkament geschreven laatste wil van de weduwe van Jan Bastiaensz Intveld, kon ik deze vrouw en haar kinderen koppelen aan andere gegevens in mijn bezit. Daardoor ging mijn stamreeks plotseling eeuwen verder terug naar Jan Hendricks Intveld. Inmiddels krijg je in het Rijksarchief dit soort waardevolle stukken (terecht) niet meer in handen. Maar enkele jaren geleden gelukkig nog wel. Het was bijna emotioneel om onder het testament het geschreven kruisje van Teuntje te zien staan. Blijkbaar kon zij - als zo veel anderen in die tijd - niet schrijven. Een kopie van dit testamen heb ik gebruikt als achtergrondafbeelding op deze website.

Ik heb veel gegevens te danken aan collega-genealogen, vastgelegd door talloze vrijwilligers in de fiches en bestanden van het Streekmuseum Hoekse Waard, een onvoorstelbaar rijke bron voor familiegegevens van de Zuidhollandse eilanden, in de mailtjes van de Mailinglist Genealogie Hoekse Waard en die van de mailinglist Zuidhollandse eilanden. Helaas heb ik als amateur-genealoog in mijn enthousiasme over nieuwe aanknopingspunten in de afgelopen jaren verzuimd om bronnen te vermelden bij mijn gegevens. Vandaar dat ik hier moet volstaan met het onpersoonlijke bedanken van iedereen die mij ooit aan gegevens heeft geholpen. Misschien kan ik met deze website iets terug doen.

 

Meer informatie over de familie in 't Veld

Home

Generatie I

Jan Hendricks
±1520 - ±1565

Generatie II
Simon Jans
±1550 - ±1604

Generatie III
Bastiaen Simons
±1587 - ±1658

Generatie IV
Jan Bastiaens
1632 - ±1700

Generatie V
Abraham Jansz
1689 - 1761

Generatie VI
Bastiaan Abrahams
1750 - 1803

Generatie VII
Abraham Bastiaans
1786 - 1838

Generatie VIII
Teunis Abrahams
1815 - 1906

Generatie IX
Abraham Teunis
1856 - 1940

Generatie X
Teunis Abrahams
1897 - 1974

Verdere informatie

Index (familie)namen
op deze site